Дясната ръка на Нинова изригна: Тепърва ще излизат грозните истини за служебния кабинет

калоян методиев

Калоян Методиев коментира във Фейсбук темата със затварянето на въглищните централи и Плана за възстановяване.

Ето какво написа той:

„Служебното правителство нищо не е направило по Плана за възстановяване за въглищните централи. Оказа се, че те нищо не са направили. Няма концепция какво да се прави, не са изпратили официално становище. Правим концепция какво да се случи там и скоро се надявам да можем да я представим на ЕК. Опитваме се да наваксаме за няколко седмици, което не е свършено за много месеци назад“, каза премиерът Николай Денков на въпрос за Плана за възстановяване и устойчивост.

За този план отговаряше пряко цял служебен вицепремиер – Атанас Пеканов. Който снощи грубо и с епитети обвини другите, че лъжат, че не се е работило, за да дойдат милиардите от Европа в българската икономика. Пеканов сам каза, че като вицепремиер цели 10 месеца е водил само неформална кореспонденция с Брюксел. И естествено веднага обвини за това Народното събрание, по почина на патрона си. И Корнелия Нинова.

Какво се оказва? Денков ли лъже? Или Корнелия Нинова? Пеканов сам си призна, че нищо не е свършил, но нарече другите лъжци. Тепърва ще излизат грозните истини за служебния кабинет.

Известно време бях председател на Стратегическия съвет на президентството, на който Пеканов беше член. Капацитетът му за работа е нулев. За екипна работа – среден. За подмазване – много висок. Може да се провери по документа, който изработиха, след като напуснах. Повечето там бяха обсебени от идеята да заемат постове в някакво бъдещо служебно правителство. Е, заеха ги. Но работата не свършиха, освен за себе си.

Продуктовото позициониране на Пеканов в момента, за поредния проект на президента, ще е поредната катастрофа. С безплатни стажове по разни европейски институции, представяни като работни места, и захаросани фрази може да се подлъгва успешно българската публика, но както казва Денков: „Реална работа не са свършили!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ