Тагарев категоричен: България ще опита директно да продава боеприпаси на Украйна

payimage-592005

България ще опита да продава боеприпаси на Украйна директно, а не чрез посредници, както се правеше досега. Как и дали може да стане това обаче тепърва ще изясняват Министерството на отбраната и Министерството на икономиката.

Това стана ясно ясно от изказване на военния министър Тодор Тагарев след представянето на екипа му в министерството днес.

Поради наложената политика в предни кабинети, това се правеше полутайно, което изискваше да има посредници. Ще се постараем да работим директно, що се отнася до поръчки от Украйна, коментира Тагарев.

Запитан какво все пак включва вторият пакет помощ за Украйна, каза: Вече имаме две решения на Министерския съвет. Списъкът е поверителен, но мога да кажа, че няма авиация и тежка бронетанкова техника.

А на въпрос има ли в помощта системи за противовъздушна отбрана каза: Няма да коментирам повече.

Министърът не посочи кога точно ще пристигне българската помощ в Украйна. “Не е един камион”, обясни той. А от думите му стана ясно и че има още неизпратени неща от първи пакет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ