Горещи новини от Брюксел! Акад. Денков обяви каква им е целта с Габриел: Правя всичко възможно!

payimage-585997

Изпратихме двама кандидати за еврокомисари, след като и в писмото на Фон дер Лайен се искаше това. Малко съм изненадан, че събитията се развиха толкова бързо. Това е номинация, оттук насетне има и още етапи. Ще търсим общи действия. Ние смятаме, че в някои отношения има проблем с върховенството на закона. Ще търсим как да изчисти всички проблеми и да действаме напред. Ще правя всичко възможно с Мария Габриел да стигнем до ротация. Има проблем, който е предимно в Народното събрание. Това заяви Николай Денков пред журналисти в Брюксел.

На въпрос дали с ДПС ще намерят общ език в рамките на политическото семейство на либералите, той заяви, че там, където се срещат принципите, ще търсят общи действия. „В някои отношения има проблеми с върховенството на закона, но трябва да търсим как да продължим напред. Търси се взаимодействие в българския парламент – това е процес, който е труден, но съм оптимист, че можем да извървим този път заедно както в българския парламент, така и на европейско равнище.

По темата с Шенген, министър-председателят посочи, че тези решения (за ветото на Австрия и Нидерландия) се взима на база на доверието. „Прокрадват се елементи на доверие, за да се види какво се случва. Казах и на Марк Рюте, и на австрийския канцлер, да ги включим в тези групи в България, за да имат преки впечатления и да обсъдим проблемите на място“, посочи той.

„С Марк Рюте имаме разбирателство, а с австрийския канцлер още не сме говорили на живо. Преди седмица имахме видеоразговор, а тази седмица ще се видим на живо. Добре е да видим как той оценява ситуацията и тогава ще видим“, посочи още Денков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ