Изпращаме спешно новата военна помощ за Украйна. Бивш министър на отбраната: Политиците трябва да…

николай ненчев

Новата военна помощ от България за Украйна ще бъде изпратена спешно, но получаването ѝ би могло да отнеме няколко месеца. В изпълнение на решението на парламента от 9 декември 2022 г., правителството обяви втори пакет от военна помощ. Стана ясно, че одобреният списък е съизмерим с помощта от първия пакет, отпуснат от служебното правителство, без обаче да се посочва съдържанието, предава Bulgaria ON AIR.

„Мога да кажа, че има и по отношение на противовъздушната отбрана, има по отношение на поддържка на сухопътните войски, има и муниции, боеприпаси, които са необходими на украинската армия. Това са запаси, които съществуват като наднормени“, коментира заместник-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов.

Решението да се изпрати втория пакет стана повод за упреци от БСП и от президентската институция към настоящият министър на отбраната Тодор Тагарев. Според бившия министър на отбраната Николай Ненчев политиците трябва да бъдат по-откровени пред обществото.

„Касае се за лицемерие. Политиците трябва да бъдат малко по-откровени и честни спрямо обществото, и своите избиратели“, смята Ненчев.

Помощта от България към Украйна ще продължи да бъде осъществявана, като уверенията на правителството са, че ще бъде изпратено най-необходимото, спрямо нуждите на страната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ