ВЕРСИЯ: ,,Хубавата Елена“ разпалила войната в Люлин, стигна се до клане и ампутиран крак

братя бериша

Люлинска красавица е в основата на конфликта между престъпните авторитети от западното столично гето, който разбуни духовете през седмицата, съобщава „Телеграф“. 32-годишният Александър Бериша остана без единия си крак, след като връстникът му Любомир Велков умишлено го прегази с лъскавия си джип мерцедес.

Конфликтът помежду им е класически. Става въпрос за сърцето на жена, която в един момент е била интимна приятелка на Любо, а след това минава през Александър и братята му.

Това разпалва вражда между младите мъже, които минават за едни от големите престъпни авторитети в „Люлин“ към днешна дата. Преди този конфликт враждата помежду им е още от деца. Биели са се още докато са си играели на площадката пред панелния блок в зората на демокрацията, разказаха техни комшии от западния работнически квартал.

Ранг
През годините младежите успоредно с конфликтите развиват и престъпна дейност. Гравитират около по-големите батковци, доближават се до престъпни авторитети от ранга на митичните за „Люлин“, а и не само, Къро и Исуса. Работят с дилъри на средно и ниско ниво. Накрая самите те поемат този род дейност и през последните години се издигат дотам, че могат да си позволят автомобили за по 100 000 лева, охолен живот и лукс, какъвто в „Люлин“ е например ремонт на апартамента в панелката от 1979 година.

Удари
Спречкването между Любо и братята Александър и Михаил става малко след 20 часа в петък пред блок 204 в столичното гето. Младите мъже се спречкват пред една от популярните пицарии в квартала. Започва бой с юмруци, към него се включва третият брат, както и още дузина младежи с престъпни навици и уклон към извършване на неправомерни деяния. „Излизам с брат ми от пицарията, Любо виждам как посяга на брат ми и го удря.

Оттам аз тръгвам, обаче брат ми сам започва да му прави суплеси, да го хвърля като парцалена кукла”, разказва третият от братята Анджело за боя. Мъжете се налагат с юмруци и ръчкат с ножове. Братята са с порезни рани, Любо също пострадва, но успява да се отскубне и избягва.

Минути по-късно обаче се връща с джип „Мерцедес“ и погва биячите си по булеварда. Успява да блъсне 32-годишния Александър, минава през крака му, който впоследствие бива ампутиран в „Пирогов“.

Сърце
Според третия брат Любо Велков, по прякор Носа, е актуалният дилър на наркотици в момента в „Люлин“. Братът обаче потвърждава, че спорът с роднините му в този случай не е бил за преразпределение на наркопазара в столицата, а заради жена, условно наречена „хубавата Елена“. Тя била ту с единия брат, ту с Любо, ту с другия.

Известна и популярна е в „Люлин“ и се говори, че не едно мъжко сърце било разбито от нея. Третият брат е категоричен, че Любо Носа е основният снабдител на „Люлин“ на трева, кокаин и амфетамини. Другият брат – Михаил Бериша, стана известен медийно през 2016 година, когато нападна шофьор на такси. Според брата бакшишът му надул сметката от дискотеката в Студентски град до „Люлин“. Майката на братята твърди, че имат роднинска връзка с бившия президент на Албания Сали Бериша.

За конфликта жената казва следното: „Те са имали вражда от деца, този същия Любо. От деца той постоянно има конфронтация с моите деца. Особено с малкия ми син, то го би, то го гони. Това е човек, който е със страшни финансови възможности, изкарани от наркотици, който се вживява на шерифа“, каза Десислава Бериша.

Тримата братя респектират жителите на Люлин“
Пример
„Същият човек със същата кола уби кучето ни. Пред очите ни. И после избяга от местопроизшествието. И от афект брат ми му изпочупи колата. Брат ми е с психично заболяване и за него това е нервна криза“, обясни третият брат. Съседка на арестувания Любомир, която го познава от дете, пък казва, че е пример за подражание.

„Много добро момче, за мен специално той е пример за подражание. Неговото поколение, не знам какво е станало, тук в блока никой нищо лошо не е видял от него“, коментира Величка Георгиева. Другите му комшии недоумяват защо само Любомир е задържан и го съдят, а тримата братя, които първи са го нападнали на улицата и са го провокирали, не са задържани.

„Братята са провокатори, те ако не бяха излезли да го бият, той нямаше да се върне да ги гази. Но са дали пари на съдията, прокурора или на полицията. И сега те са вън, а той е в кауша“, коментира друг негов съсед, облечен в характерното облекло за квартала – потник, къси панталони на палми и джапанки. Самият Любомир пък си нае един от най-известните адвокати – Илиян Василев, който пое защитата му.

Според обвинението младият мъж е причинил тежка телесна повреда при самоуправство, без да извика компетентните органи или да подаде жалба по каналния ред.

Комшия извади пистолет на съсед
Потресаваща история публикува мъж от София във фейсбук групата „Люлин“. Става дума за междусъседски скандал в панелния краен квартал, придружен със заплахи с оръжие, системен тормоз от страна на един човек към десетки съседи. Единственото различно в случая е, че междусъседската война все още не е завършила с убийство.

Както стана с Иво Андреев, застрелян от 62-годишния си съсед от упор с пистолет. Както се случи и с известния психолог Иван Владимиров – Нав, застрелян с един куршум в лицето, пак от свой съсед, на когото 23 години никой от МВР не успя да прибере пистолета.

Когато стане трагедия, всички в един глас твърдят: Полицията е виновна за убийството! Междувременно полицията носи вода от девет кладенци, за да замаже собственото си безхаберие. И така – до следващата трагедия. Като тази с Иво на Женския пазар, като тази с Иван Владимиров-Нав от ул. „Черковна“ или осакатения младеж Бериша в „Люлин“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ