Зверски инцидент със син на наша легенда, откаран е в „Пирогов“. Аут е от Световното

симеон николов

Разпределителят Симеон Николов отпада от състава на България за световното първенство по волейбол до 21 години в Бахрейн. 16-годишният талант контузи ръката си при нелеп битов инцидент.

Единият от синовете на бившия капитан на България Владимир Николов е засегнал сухожилие и се налага да бъде опериран, информираха от родната федерация по волейбол, предава Блиц.

Николов-младши е срязал ръката си с чаша в хотела, където „лъвовете“ са на лагер. Веднага е откаран в „Пирогов“.

Първоначалните прогнози са, че Симеон ще отсъства близо месец и половина, което означава, че ще пропусне и европейското първенство до 19 години.

16-годишният талант на Левски София е част и от два национални състава.

В националния отбор до 21 години по спешност беше извикан Борислав Николов от Деа, който отпътува днес с тима на мястото на Николов. Другият разпределител е Стоил Палев от Левски София.

Групата от 12 играчи, която избра селекционерът Андреа Буратини: Лазар Бучков (Левски София), Ерик Стоев (ВКСГ), Венислав Антов (Левски София), Владимир Гърков (Левски София), Стоил Палев (Левски София), Александър Николов (Лубе Чивитанова), Георги Татаров (ЦСКА), Борислав Николов (Деа), Ивайло Дамянов (Марек), Даниел Павлов (Левски София), Ивайло Дамянов (Марек), Виктор Бодуров (Славия 2017).

Световното първенство в Бахрейн ще се проведе от 7 до 16 юли. България е в група „С“ заедно с Полша, Канада и Индия. За топ 8 се класират първите два отбора от четирите групи, които ще бъдат разделени отново в две групи по четири тима. Първите два от тях ще се класират за полуфиналите. Вторите два тима от предварителните групите ще играят във втора осмица, която ще разпредели на местата от 9-о до 16-о.

Групите на Световното в Бахрейн:
Група А: Бахрейн, Иран, Тайланд, Тунис
Група В: Италия, Бразилия, Египет, Мароко
Група С: Полша, България, Канада, Индия
Група D: Аржентина, Белгия, Чехия, САЩ

Maчовете на България на световното първенство:
7 юли от 14:00 ч. срещу Канада
8 юли от 14:00 ч. срещу Индия
9 юли от 11:00 ч. срещу Полша



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ