МВР започна протести в цялата страна. Асен им попари исканията за заплатите: Няма пари!

payimage-577190

Започнаха символични протести на служителите в МВР в цялата страна. Основното им искане е за увеличение на заплатите с 10% повече средства за сектор „Сигурност“.

Според синдикатите в МВР по-високите възнаграждения ще струват на бюджета близо 100 милиона лева. А според министъра на финансите Асен Василев исканото увеличение няма как да бъде изпълнено, предава Bulgaria On Air.

„Бюджетът е на 3% дефицит при приходи, които са вдигнати с 4,5 млрд. спрямо предвиденото от служебния кабинет, и разходи, които са намалени с над 3 млрд. спрямо предвиденото от служебния кабинет. Резерви в този бюджет, за съжаление, няма“, обясни Василев.

„Нашето питане е: „Добре, защо трябва да се прави това за сметка на доходите на хората, в частност на служителите на МВР. Ние считаме, че пари има, просто трябва да бъдат по-внимателно разпределени. След като мине законът на първо четене, ще решим за националния протест – ще има ли и дали ще ни удовлетвори това, което ще чуем в парламента“, коментира Илия Хрисимов от Синдиката на служителите на МВР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ