Ново 20! Заведенията обърнаха палачинката: Искайте си касов бон и го пускайте във фейсбук

заведение

Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ стартират кампания „Изисквайте касов бон“. С това браншът променя позицията си на 180 градуса, след като в проектобюджета на Асен Василев бе въведено правилото,ако в заведението не дадат касов бон, клиентът има право да не плаща сметката“.

От двете организации апелират към всички граждани, ползватели и клиенти на всякакъв вид услуги заведения за хранене и развлечения, хотели, козметични салони, цветарски магазини, зъболекарски кабинети, автомонтьорски услуги, сергии за плодове и зеленчуци, таксита, посредници при сделки с движими и недвижими имоти, и др., да помогнат за събирането на данъци към държавата. По думите им това се налага, „защото ясно се вижда, че тя е безпомощна да го направи или поне не иска да го направи във всички сфери на икономическата дейност.“

С изискването от клиентите на касов бон всички свързано с финансирането от държавния бюджет на пенсиите на нашите майки и бащи, инвестициите в инфрастуктура, подобряването на ще помогнат за изсветляването на бизнеса в България и подобряването на финансовата и икономическата обстановка. „Напомняме, че плащането на данъци от фирмите е пряко здравеопазването, построяването на нови пътища, детски градини и ясли, по-добри условия на труд и заплащане в държавната администрация и още много други дейности, с които животът ни би бил по-добър. Нещо, което всеки от нас желае!“, завършват отвореното писмо от развлекателния бранш, пише Марица.

В продължение на инициативата, всеки може да снима своите касови бележки (при желание може да заличава част от информацията) и да ги публикува в социалните мрежи с Хаштаг: #ИзисквайтеФискаленБон.

Припомняме, че първоначално бизнесът реагира много остро към предложението на финансовия министър и го обяви за дискриминационно, защото касае само един сектор на икономиката – ресторантьорския бранш.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ