Нинова не е на себе си! Борисов я похвали за оръжието: Факт е голямо количество! Как е прикривано обаче…

payimage-592935

„Отдавна е депозиран отказът ми от имунитет. Така че тази дъвка да спрат да я дъвчат. Вчера го изпратих на Росен Желязков и днес сутринта го е завел“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, след като вчера от БСП го обвиниха, че още не се е отказал от имунитета си въпреки заявката за това в сряда.

Борисов разказа, че благодарение на това, че ГЕРБ са водили процеса за съдебната реформа, преди два дни е паднало още едно от условията за Шенген.

„Лидерството беше на ГЕРБ и благодарение на това се случи. В предишните парламенти не се случи. Така че е имало смисъл да направим правителство и некоалиционно мнозинство. Идването на президента Зеленски се случи на базата на компромис, който ние направихме да отстъпим нашия мандат, премиерското място, за да се създаде правителство. Иначе такова посещение нямаше да има“, каза още Борисов.

Той благодари на колегите си от ГЕРБ Делян Добрев и Христо Гаджев за работата им в комисиите през последните дни и обясни, че благодарение на тях е била съставена декларацията за подкрепа на Украйна в НАТО. Благодари и на Мария Габриел за работата ѝ.

„Г-н Денков, когато похвали правителството на Кирил Петков и Асен Василев, пропусна вицепремиера Корнелия Нинова. Защото от вчерашните ми разговори и на четири очи с президента Зеленски и с външния министър и останалите колеги разбрах, че ние през тези години сме изнасяли огромно количество оръжия. Как е прикривано, най-вероятно през комисионерите, оставям на интелигентността на българските граждани. Факт, че тогава е изнасяно огромно количество оръжие. Не директно за Украйна, с посредници, това, което е най-голямата им специалност. И всъщност вчера това, което стана, е, че елиминирахме посредниците“, коментира Борисов.

„Беше доста забавно, настроението беше много хубаво и действително с Кирил Петков бяхме заедно. И именно преглъщайки и его, и как го нарека – самовлюбеност, показахме, че заедно можем да постигнем успех“, разказа Борисов за вчерашната среща с президента на Украйна, на която присъстваха и ръководствата на партиите в НС, без „Възраждане“ и БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ