Радев грозно атакува премиера Денков: Трябваше да съгласува с мен поканата на Зеленски! Увеличава се риска

румен радев

„Когато министър-председател реши да покани президент, институционалният диалог изисква поне това да бъде съгласувано с мен, преди тази покана, а не да бъда уведомяван за вече предприети стъпки“, заяви президентът Румен Радев по повод визитата на украинския президент Володимир Зеленски в България, предава 24 часа.

„В тази ситуация, разбира се, най-лесното беше да не провеждам такава среща, но това не е добър сигнал за България. Особено за 300 000 българи в Украйна. Надявам се МС да спазва елементарните правила на протокола“, добави Радев.

„Аз винаги съм защитавал българските интереси, а не интереса на други държави. Въпросът е чии интереси защитават политици от парламента и от правителството. Очевидно, в много случаи – не българските. Кое задава тяхната политика?“, каза президентът.

Той още веднъж повтори позицията си, че изпращането на оръжия за Украйна увеличава риска в тази война.

Аз питам с какво ще запълним запасите, ако дадем с оръжие. Става въпрос за много години. Ние сме в регион, който също има проблеми в сферата на сигурността. Нека те отговорят какво ще бъде състоянието на нашето въоръжение.

Радев коментира и решението за референдума за лева. „Аз няма как да насроча дата за референдум, защото има решение на народното събрание. Аз няма как да вкарам пак в Народното събрание това“, посочи той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ