ПОТРЕС! Война за къщата на един старец: Гонят 90-годишен от дома му заради… домашно насилие!

payimage-450321

„Притежаваме част от къщата, наследена от майка ми. Тя почина преди десет години. От тогава аз и съпругът ми стопанисваме имота, правим подобрения. Баща ми е жител на Истанбул. Всяка година през летните месеци той е при нас. Винаги сме се отнасяли към него с почит и уважение. Но тази година нещо се промени. Започна да се държи грубо с нас. Да ни заплашва, тормози психически. Казва, че всичко е негова собственост и трябва да се изнасяме. Щял да смени патроните на бравите, да ни изхвърли. Отказва да яде храната, която приготвям, защото можело да го отровя. Цял месец продължава този тормоз. На 30 юни влезе в кухнята и започна да троши всичко. Блъсна масата и каза „Мачът сега започва“. Удряше с бастуна хладилника, защото още не сме го изнесли“, твърди пред съда дъщерята на дядото – Илияна Асенова.

Магистратите наложиха мярка за защита от домашно насилие. Старецът трябва да бъде отстранен от жилището и да не приближава дъщеря си и къщата на по-малко от 50 метра, предава rodopi24.

90-годишният мъж обаче отказал да се подчини на решението на съда с дата 4 юли. Това пък ще наложи намесата на полиция.

„Как ще накарат дядо Салимехмед да напусне собствената си къща? Това в коя дебела житейска книга го има!? Всичко опира до наследството на един човек на 90 години. Вгорчават му края на завидно дълголетния живот. Вместо да изживее спокойно старините. И това е дъщеря!“, коментира млечинец, запознат в детайли със спора.

Друг роднина пък коментира: „Да обвиниш 90-годишен старец в насилие над дъщеря си, това звучи манипулативно. Измислено, за пред съда“. И още: Илиана не е давала и стотинка за ремонт на къщата, а мъжът й е от друго село – Боровица.

Колкото до дядовия бастун, той бил счупен от внука. Двамата се засекли край чешмата и започнали кавга…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ