Довършиха Радев: Президентът е безсмислен! Видяхме кухи фрази – войната е мир като по Джордж Оруел

payimage-580062

Президентът е безсмислен. Той е една пресечна точка на всички недостатъци на нашата демокрация. Нямам предвид конкретната личност, а президентската позиция като такава. Това е едно недоноче в съвременната история и когато се говори за промени в Конституцията, трябва много сериозно да се осмисли ролата на президентската институция, защото в сегашния си вид тя е безсмислена.

Това коментира пред Нова тв Кирил Петров, радиоводещ.

Когато изпаднем в политическа криза, тогава се получава ситуация, че президента получава всички правомощия. Ние видяхме цялата „прелест“ на президентската република, когато един човек напълни управлението с всякакви птички и реално имаше риск да се отклоним сериозно от целите, към които се стремим повече от 30 години. Защото всичките изявления на Радев водеше към това и еманацията на всичко, което казах бе срещата му със Зеленски. Видяхме колко кухо звучат фразите, които Радев говори – войната е мир като по Джордж Оруел, коментира той.

Въобще доказа се през последните години, че ние изобщо нямаме нужда от президентска позиция, тъй като сме парламентарна република и неговите функции могат спокойно да бъдат изпълнявани от председателя на парламента. Освен това критиката му към приемиера и МС, че са поканили Зеленски у нас също е безсмислена. Той не го покани като колега, като държавен глава, защо не го направи. Той нито е обединител на нацията. Нито е морален съдия, коментира той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ