Става страшно за Гешев! Укривал като главен прокурор сигнали срещу Ковачки и Пещерняците

7 Dni Bulgaria11.07.2023
христо ковачки

Все по-тъмни стават облаците над главата на разжалвания главен прокурор Иван Гешев, научи 7DniBulgaria.bg.

Още в първите дни след встъпването си на власт, наследникът на Гешев – Борислав Сарафов, разкри, че двама от замесените в аферата „Осемте джуджета“ май са били под закрилата на Каскета. Това предстои тепърва да бъде разследвано.

Това обаче не са единствените закриляни от Гешев хора. Вече има данни, че преди година и половина новоизлюпеният партиен лидер не е дал ход да се проверят сигнали срещу родни олигарси.

Единият е Христо Ковачки. Той е в полезрението на „Европол“ за афери с отпадъци. Другите са Пещерняците, които се монополисти на алкохолния пазар. При тях има съмнения, свързани с бандеролите.

Гешев обаче е пасивирал и двете проверки. И явно не го е правил безплатно. 7DniBulgaria.bg вече алармира, че от близкото до Пловдив градче са текли милиони към тогавашния вицепремиер Асен Василев. Явно са били дашни и към Гешев.

Пак нашата медия първа разкри, че в момента зад политическия проект на Гешев стои Христо Ковачки. Той се е отказал от предишния си такъв, свързан със Стефан Янев, за да се концентрира върху „Консерваторите“ на Гешев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ