Скандали тресат Пловдив! ПП остават без кандидат-кмет, Пещерняците ще имат трима

7 Dni Bulgaria13.07.2023
1

Предизборни скандали вдигат напрежението в и без това морен Пловдив. До местните избори има 3 месеца, но партиините централи търсят под пара кандидати. Или по-точно – бият се с кандидати по главите.

Особено драматично е положението в управляващата коалиция – ПП и ДеБъ. Кандидатът за кмет на Кирил Петков от „Продължаваме Промяната“ – Росен Костурков, е абдикирал от вътрешния вот, научи 7DniPlovdiv.bg. Причината – съмнения, че ще додрапа дори до балотаж. Припомняме, че той бе тежко разбит на парламентарните избори в Пловдив-област, където беше водач на листа.

Така остават кандидатурите на ДеБъ – Йордан Иванов и Манол Пейков. Бившият областен е подкрепен и от Асен Василев за кандидат-кмет, като ПеПетата не дават и дума да се издума за издателя Пейков. Той обаче е готов и сам да се издигне, а има подкрепата и на хардлайнери в парламентарната група.

И докато в управляващата коалиция избират от трима за едно място, то най-гяволи ще излязат бизнесмените от Пещера. Алкохолните олигарси са обещали финансова подкрепа на двама от кандидатите, а най-вероятно ще издигнат и свой, за което вече писахме – главният редактор на вестник „Марица“ Руси Чернев. Отново на финансовото разточителство на Пещерняците ще разчита техният продукт Здравко Димитров. Такова обаче е договорил с бандеролните милионери и Румен Радев, който чрез Левицата ще лансира за кмет бившият МВР-министър Демерджиев.

Припомняме, че фаворитите от ГЕРБ ще обявят своя кандидат след август, както обеща лидерът на партията Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ