На 60-градусова жега! Откриха мигранти в цистерна до ГКПП Дунав мост, сред тях има и деца

мигранти цистерна

Шестима мигранти-мъже са били заловени на буферния паркинг за камиони в Русе в рамките на националната полицейска операция срещу каналджийството. Това е станало в ранния следобед, като на място са били изпратени екипи на ОД на МВР, Гранична полиция, пожарната и Спешна помощ.

Мигрантите са се укривали в отсек на прикачена цистерна на камион с турска регистрация. След извеждането им те видимо са били дехидратирани и са откарани за преглед в болницата. Там са установили, че са в добро общо състояние и са им направили изследвания, предава бТВ.

По първоначална информация мигрантите са били на възраст между 18 и 50 години, но по- късно в болницата са обяснили, че са на възраст между 16 и 56 години. Говорят само на своя език и все още не е установено откъде са. Тепърва предстоят процесуални действия по случая, които се съгласуват с прокуратурата, заявиха от полицията.

На паркинга шофьори, които не пожелаха да застанат пред камера, обясниха, че мигрантите са били трима възрастни и трима млади мъже. Те добавиха, че при 40-градусовата жега навън вътре в цистерната температурата е била поне 60 градуса и е чудо, че чужденците не са загинали. При обиска на цистерната в присъствието на шофьора й са открити различни вещи на мигрантите, които ще бъдат иззети от полицията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ