Напрежение по върховете на властта: КС образува дело за референдума за българския лев

костадин костадинов

Конституционният съд образува дело по искане на народни представители за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание за отказ от произвеждане на национален референдум с въпрос: „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Това става ясно от съобщение на съда.

Докладчик по делото ще бъде съдия Соня Янкулова.

От „Възраждане“ съобщиха, че в петък внасят жалба в Конституционния съд (КС) във връзка с референдума за запазване на българския лев.

Жалбата е подписана от 49 народни представители. Освен цялата парламентарна група на „Възраждане“, се е подписала и тази на „Има такъв народ“ (ИТН), както и независимият депутат Радостин Василев, каза Костадин Костадинов.

На 7 юли парламентът отхвърли предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“.

98 народни представители бяха „против“, 68 „за“ и 46 „въздържали се“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ