Труп след труп в Пловдив: Втори убиец на пътя на свобода срещу 5000лв. гаранция

435c4fa545d54fce3d8f1184d29c67be

19-годишният водач, който около 19,10 часа в събота блъсна мъж на 83 на пешеходна пътека в Пловдив и на път за болницата удареният почина, е освободен срещу парична гаранция от 5000 лв. Наложена му е забрана да напуска страната, а книжката му е отнета, съобщиха от Окръжната прокуратура. Причината обвинението да не поиска от съда задържането на шофьора под стража е чистото му съдебно минало и наличието на постоянен адрес, което според наблюдаващия прокурор предполага, че младежът няма да се укрие или да извърши друго престъпления, предава 24 часа.

Инцидентът стана на бул. „Христо Ботев“ в участъка между Централна гара и Стоматологичния факултет. Водачът има 1 година стаж зад волана, тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни.

В края на миналата седмица срещу същата парична гаранция беше пусната и 54-годишната водачка с книжка от 1 година, която удари 13-годишно момиче на пешеходна пътека на „Брезовско шосе“ и то загина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ