Депутат от ГЕРБ зарадва хиляди българи, заговори за ръст на заплатите: Предвидили сме 36 млн. лв.

payimage-562461

Темата беше една – бюджетът. От КТ „Подкпрепа“ ни запознаха с тяхната визия, а ние от ГЕРБ с нашата. Обсъдихме проблемите в секторите, ние ги запознахме с това, какви мерки сме взели в отделните сфери – като увеличаване на заплатите в НОИ, БАБХ, Агенция по горите. Ще се борим в рамките на Бюджет 2024 да можем да направи реформите, които сме заложили. Това заяви Теменужка Петкова от ГЕРБ, предаде репортер на Novini.bg.

Колегите от Подкрепа останаха удовлетворени от нашите предложения, защото те се препокриват в голяма степен с техните, каза още тя.

По думите ѝ те са подготвили предложения свързани с образованието, материалната база и увеличане на разходите за храна в училищата. Поставен е бил и въпросът за възнагражденията на Агенция „Пътна инфраструктура“ и агенция „Митници“ – ще положим усилия дисбалансите да бъдат преодолени, каза още тя и добави, че са предвидили 36 млн. лева за увеличаване на фонд работна заплата за Спешните медици и хората от РЗИ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ