Депутат на БСП в списъка за ликвидиране, Нинова писна: Държавата да провери сайта ,,Миротворец“

корнелия нинова

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Кристиан Вигенин също попадна в списъка на украинската организация „Миротворец“ с хора, набелязани за ликвидиране. По този повод лидерът на социалстите Корнелия Нинова призова държавните институции да вземат мерки и да защитят българските граждани, предава novini.bg.

„Абсолютно недопустимо е да съществуват такива сайтове. Очакваме категорична и ясна реакция от българското правителство. Агресията, езика на омразата, разделението в българското общество водят единствено до това. Институциите да проверят какъв е този сайт, така че държавата е на ход защити българските граждани“, коментира Нинова.

Припомняме, че в списъка фигурират още имената на журналистките Велиана Христова, Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доц. Валентин Вацев.

По отношение на проектобюджета Корнелия Нинова заяви, че той трябва да претърпи корекции между първо и второ четене, с цел да се повишат доходите на хората.

Ако не бъдат приети законите по ПВУ, не се знае дали вторият транш през октомври изобщо ще дойде. И на второ място, от управляващата коалиция да си разрешат разправията с парите от Българския енергиен холдинг и държавните дружества. Ако тези два приходоизточника не се реализират, ще е много трудно да се върже този бюджет. Затова и очакваме прекрояване на бюджета между първо и второ четене, допълни Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ