Недоволството расте! Служители в Пловдив: Не сме роби! Имате 7 дни или спираме обслужване

стачка даи пловдив

Служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ в Пловдив напуснаха работните си места за едночасова стачка. Около 10 души се събраха пред сградата на ДАИ до Сточна гара, за да изразят недоволството и да обявят своите искания, предава Марица.

Председателят на синдикалната секция Александър Иванов посочи, че от една година се водят преговори с работодателя, но без искания резултат.

„Искаме увеличение с минимум 50% на трудовото възнаграждение, искаме и равно заплащане, защото съществува дискриминация. Служители на една и съща длъжност, които вършат една и съща работа, взимат различни заплати. Това е нарушение на чл. 14 от Закона за защита от дискриминацията. Имахме преговори, но в момента няма никакви действия и ние пристъпихме към предупредителна стачка“, каза Иванов. Сред исканията на служителите на ДАИ са обновяване на материалната база, разкриване на минимум 200 щатни бройки, тъй като се работи на санитарния минимум. „Нямаме столове В офисите. Имаме нужда от компютри и като цяло подобряване на условията на труд“, добави Иванов.

По думите му дирекцията в Пловдив обслужва също Пазарджик и Смолян, а инспекторите не могат да смогнат. Заплатите на служителите варират от 785 лв. до 1633 лв. Средно един специалист взима около 1000 лв. трудово възнаграждение.

„Ако не ни поканят на преговори в 7-дневен срок, ще пристъпим към ефективна стачка следващата седмица. Ще намалим драстично обема на работа и вместо 100 ще обслужим 1 човек“, предупреди Иванов.

Инспектор посочи, че взима 1404 лв. чиста заплата. Негов колега, с по-дълъг стаж на същата длъжност пък е с 1200 лв. заплата.

Стачкуващите бяха издигнали плакати с надписи „Търпението ни се изчерпа“, „Равен труд, равни условия, равна заплата“, „Ние работещите в ИИ „АА“ не сме роби“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ