Жестока агресия! Болногледачка насилва жена с деменция, оправдава се: Просто нямах почивка

болногледачка

Племенница на възрастна жена твърди, че върху леля й е упражнено насилие. Валентина е наела болногледачка за 79-годишната си леля, която е с деменция и живее във Видин. Тя е поставила камери в стаята, на които се вижда, че леля й е подложена на насилие, блъскана е и се чуват крясъци. Жената започна да гледа леля ми на 4 юли, а инцидентът се случи в нощта на осми срещу девети юли и на девети сутринта. От 10-и вече дамата не работи тук, започна по Нова Тв Валентина Сучева.

Това, което видях на камерите е, че леля ми е блъскана през нощта, има изхвърляне на бутилки вода, които са поставени до леглото на леля ми да пие. След това завъртането на камерата, за да може спокойно да й нанесе побой. Чуват се някакви крясъци и ужасно обидни думи, псувни, което дава предпоставка да си мисля, че тя обръща камерата, защото ще упражни физическо насилие, допълни Валентина.

Тя е подала жалба и е потърсила съдействие от полицията във Видин. Обясни, че дава гласност на случая, за да са внимателни други хора, когато назначават болногледачки за свои близки. Лиляна Иванова, която е гледала лелята на Валентина, се оправда, че е била преуморена, тъй като не е получила почивен ден.

Поисках помощ от Валентина да бъда сменена на два-три дена с някого, защото е невъзможно 24 часа да гледаш жена, която не е в състояние да се храни, не в състояние да стои нормално и не е състояние да се грижи за тоалета си. Аз не съм имала една секунда свободна, заяви по Нова Тв Лиляна.

На пети почина майка ми, излязох до вкъщи, да отида да запаля една свещ, бях ухапана от едни кучета. Върнах се, защото Валентина не настоя да се върна и тогава нямах право на половин ден да си отпочина. Аз трябваше да работя седем часа без един час почивка. Естествено, жената винаги съм я взимала с мен, когато съм ходила на болница да й направя промивки и превързване на крака. Не съм я оставяла никога, допълни Лиляна.

Искрено съжалявам, че кулминацията е дошла през онази вечер, след като племенницата беше в събота там, пазарувахме. Никога не ми е правила липса на нищо, имала съм всичко. Но аз, знаейки, че има камери вътре, не съм могла да се сдържа, за което съжалявам. Крещяла съм, на мен и тембъра на приказка ми е малко по-силен. Бутилките съм ги хвърлила в коридора, защото тя беше напластила 7-8 бутилки и аз ги изхвърлих, за да не се полива с вода. Не съм я удряла, бутнала съм я да седне на леглото, на дивана, но не съм удряла тази жена, каза още Лиляна Иванова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ