Христо Иванов доволен: Президентът реагира болезнено, дразни се. Сам се поставя в позиция…

христо иванов

„Всеки път, като видя колко се дразни президентът от това, че има редовно правителство, което следва нашите приоритети, се убеждавам, че сме на прав път. И като видя как в момента, в който България започва наистина ефективно да помага за общите усилия на международната общност да спре руската агресия в Украйна и как ние работим за ефективното освобождаване на българската енергетика от руско влияние по отношение на пристанище „Росенец“ например, и той веднага реагира болезнено на това, знам, че сме на прав път“.

Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Така той отговори на думите на президента Румен Радев от вчера, че слугува на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Иванов припомни декларация на ДБ от 13 май 2022 за „депутинизация на страната“. „Това управление следва тези приоритети и за мен е важно да служим на тези приоритети и то да служи на тези приоритети. Доколкото това се случва и президентът реагира нервно, аз знам, че всичко е наред“, каза Иванов.

На въпрос дали Радев е по-голям опонент от Делян Пеевски той отговори: „Аз не мисля, че можем да мерим по този начин. За нас президентът сам се поставя в позиция да бъде опонент на тази програма.

Иванов потвърди думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от сутринта, че е обща цел съдебната реформа да е факт до Нова година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ