ВКС попари убиеца на Милен Цветков! Престъплението е извършено при умисъл, ето колко ще лежи

Кристиан Николов

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъдата на Кристиан Николов, подсъдим за причиняването на смъртта на журналиста Милен Цветков. Това съобщи БиТиВИ.

На две инстанции обвиняемият получи присъда от девет години „лишаване от свобода“. Също така в продължение на 10 години Николов няма да може да управлява МПС.

Съдът прие, че престъплението е извършено при евентуален умисъл – заради употребата на наркотици и високата скорост, с която е управлявал автомобила си Кристиян Николов, когато помете Милен Цветков на червен светофар на оживен столичен булевард.

Адвокат на семейството на Милен Цветков – Менко Менков посочи, че това е пробив в съдебната практика за последните 33 години – приемането на умисъл при катастрофа.

Решението на Върховният касационен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, Кристиан Николов блъсна автомобила на журналиста Милен Цветков на червен светофар в София навръх Великден през 2020 г. Установено бе, че обвиняемият е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Това обаче не попречи още през септември 2021 г. съдът да определи по-лека мярка за неотклонение на подсъдимия, като и до този момент той е под домашен арест.

Първоначално прокуратурата поиска присъда от 15 години срещу Николов. След проточилото се над две години дело, на първа инстанция Николов бе осъден на 9 години затвор.

На 7 декември 2022 г. Софийският апелативен съд потвърди присъдата на Николов от девет години затвор и лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 години, постановена от Софийския градски съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ