Политологът на Радев призна: Президентът премина границата! Ето истината за реакторите, Асен я каза

payimage-593510

Докато си общувахме с ПП, бях в кабинета на Асен Василев и го попитах какво ще правят с ядрените реактори и той ми каза: „Няма да стане, руски са реакторите“. И то в това е въпроса. Това заяви политологът Слави Василев пред Нова нюз.

„Националният интерес е да имаме връзки с Русия за изгода. Какви реактори ще си купим? Френски ли? Струват три пъти повече“, каза той.

Василев бе попитан от водещия как ще коментира репликата от Рожен на президента Румен Радев, че Украйна настоява да води тази война.

„Президентът премина границата в заблуденото съзнание на хората, които виждат света чернобял. Според мен, стратегическият интерес на България, дръжте се здраво, е Путин да не загуби тази война. Знам, че ви харесва това, което казвам, но го казвам, защото е 1/6 от територията и е ядрено развита държава“, допълни той.

„Представяте ли си какво ще стане, ако неговият режим падне? Разбирам, че виждате опростените разсъждения, но в новия свят не вървят. Не трябва да го крепим, но не трябва и да го клатим. Това е в интерес само на Вашингтон“, каза още той.

„Ако Европа имаше самостоятелна външна политика, нямаше да налива масло в огъня на Украйна“, обясни Василев.

„Баща ми е Държавна сигурност и се гордея с това – това са хора, които са се грижили за сигурността на държавата, много по-малка част са доносници“, разкри още политологът по повод нападките срещу кандидатът за кмет на ПП Васил Терзиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ