Цяла България говори за тях! Ето ги полицаите, помогнали на родилка: Успяхме! С бебето са добре

полицаи

Винаги сме готови за помогнем на граждани в беда, дори и да не сме в униформи. Това казаха младши инспекторите Радин Андреев и Венцислав Добрев, които помогнаха на бременна жена и нейния съпруг да стигнат до болницата, предава „Марица“.

Към 11.30 часа на 20 юли униформените попадат в задръстване между жп прелез и бул. „Васил Априлов“. „До нас спря бус, от него слезе много притеснен мъж. Каза, че жена му има силни болки и може да роди всеки момент. Говорил с болницата, а от там вече го очаквали с екип.

Беше час пик, тръгнахме моментално. Само се обадих на дежурния, който ни разреши да напусне зоната си и се придвижихме до болницата“. разказа Андреев. По думите му, бременната жена била силно притеснена.

„Жената я видяхме, беше много разстроена, много я болеше, по лицето си личеше болката й Плачеше. После научихме, че тя и бебето да добре“, посочи инспекторът.

Униформеният Добрев сподели, че се чувства удовлетворен от резултата, от това, че са успели да помогнат. „В нашата работа постоянно се сблъскваме с всякакви ситуации. При мен лично се случи за първи път. Но всеки ден помагаме при нужда“, коментира той.

По думите на Добрев, благодарение на полицейския ескорт с включен светлинен и звуков сигнал, бусът с бременната жена е стигнал до болницата за около 10-15 минути. „Нямаше как да стигне толкова бързо в този трафик“, подчертаха полицаите.

Двамата заявиха, че не очакват благодарности и известност. „Просто се чувстваме се удовлетворени, че сме успели да помогнем“, посочиха младшите инспектори.

Бременната и съпругът й са от пловдивското село Голям чардак.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ