Паси алармира: Русия може да нападне и България! Говорител на Путин пряко ни заплаши…

payimage-567220

Хората трябва да знаят докъде стига мерзостта. Видях първо две добри новини – и България и света разбраха, че фашистите са фашисти. Аз съм израснал в първото десетилетие след Втората световна война с историите за фашизма. Ние усещаме фашизма по миризмата, отдалеч. Сега и много други хора разбраха много ясно – фашистите са фашисти.

Това заяви в ефира на Нова телевизия атлантикът Соломон Паси.

„Втората добра новина е, че тази атака е персонално срещу мен. Атлантическият клуб има голяма световна мрежа от контакти и те се мобилизират в моя защита. Представете си обаче, ако вместо мен, убият ромско дете, какво ще стане? Защото се започва с колаж и се преминава към друго. Този колаж е престъпление“, категоричен бе той.

„Има три особено тревожни тенденции – първата е самата картина. Има 4 нацистки офицера със СС униформи, които подготвят убийство в газова камера на мирен гражданин. Това е абсолютно недопустимо“, отсече той, отново коментирайки колажа.

„Втората тревожна тенденция е самият надпис. Те казват така – „Ако ти не искаш руския газ, ние ще те отровим с газа, с който сме убивали през ВСВ (газ – циклон)“, каза той.

„Да добавим тук и, че това е един от класическите методи на Путин – да унищожава противниците си, като ги трови“, каза той.

„Този надпис е атака срещу няколко поколения български политици, които активно съединяваха България със Запада. Това е политически мотивирана заплаха“, каза Паси.

Той индиректно нарече Костадин Костадинов фашист: „Неговата програма повтаря тази на Хитлер от „Моята борба“, добави той.

„Третата тревожна тенденция е, че антисемитизмът влиза в отровна аналгама с фашизъм и путинизъм, сливайки се в едно. Възходът на Костадинов е по същата пропагандна схема, както Хитлер“, каза той.

Според него с този колаж се атакува демокрацията в Европа.

Той бе помолен да коментира и казуса с „Миротворец“:

„Не съм го чел този сайт. Украинското посолство ясно се разграничи от този сайт. Ако има заплахи, разбира се, че те са недопустими, но не съм ги прочел“, коментира Паси и отказа да коментира текстове, които не е чел: „Ако ме бяхте предупредили, че ще говорим за това, щях да ги прочета и да се подготвя“, добави той.

Според него българската политика най-сетне е влязла в руслото на западната демокрация, давайки помощ на Украйна. „Другото беше крайно шикалкавене. Това беше все едно една мутра да бие деца в градинката и ти да кажеш „Абе, аз много ги подкрепям децата, ама няма да сляза да им помогна“. Това е недопустимо“, каза той.

По думите му е правилно, че се е отнела концесията на „Лукойл“ и, че се продават реакторите на Украйна.

„В добавка към това България трябва да си възстанови суверенитета върху лагер „Камчия“. Пьотр Толстой направи пряка заплаха към България с изказването си преди дни“, каза още той и добави, че Толстой е говорител на Путин.

„Думите му ясно показват, че ако България продължава да се държи по този шикалкавещ начин, се превръща в много сериозна мишена. Той няма да нападне Португалия или Исландия, но нападение срещу нас е възможно заради петата колона – аналгамата между фашизма, антисемитизма и путинизма. Тя е главният коридор за навлизане“, смята Паси.

Според него има опасност за страната ни, но не е ясно дали ще е след 3, 5 или 15 години.

„Един президент трябва да е обединител на нацията. Аз мога да кажа, кога Плевнелиев обедини нацията, кога Царя обедини нацията, кога Стоянов го направи и кога Желев го направи. По отношение на Радев, може би вие ще ми кажете, но на мен ми е трудно да кажа такъв. Дали е било около поръчката на Ф-16 или около ковид, когато служебният министър на здравеопазването фактически се превърна в нотариус на смъртта или около войната в Украйна“, завърши той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ