Райчев: Президентът Радев търси провокация! Нарочно изостря ситуацията, за да го ударят

payimage-591011

Президентът нарочно изостря ситуацията и ги провокира да го ударят. Той се стараеше да отговаря с шамар на шамар, а сега отговаря с два на шамар. Това заяви пред БНР социологът Андрей Райчев.

По думите му в Радев има елемент на чувство на предателство. Той бе категоричен, че един политик не трябва да се ръководи от емоции. Радев играе остро. Той смята, че много добре управлява държавата, в това време противниците му го дразнят самоцелно и се хвърлят срещу него, поясни Райчев.

Социологът подчерта, че в българския народ тече вътрешно разцепление. Хората вече не могат да си говорят. Той уточни, че най-голямото разделение идва по украинския въпрос.

Райчев посочи, че темата за промените в Конституцията е изместена от дневния ред. По думите му политиците казват нещо по темата, но не е ясно какво точно. Той поясни, че се въвеждат 3 теми – ограничаването правата на президента и на служебните правителства и темата за нов национален празник.

Според социологът темата за националния празник е достатъчна, за да унищожи всеки дебат. Тя фокусира в себе си купища поддебати и те всички са свързани с нашата история. Когато се разправяме за миналото, спорът е много дълъг и крайно неуспешен – и двете страни завършват спора с убеждението, че са прави, поясни той.

Като голям проблем Райчев определи персонификацията и по-конкретно създаването на закони за определен човек.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ