Тошко се счепка със Златимир Йочев, заплаши да напусне студиото: Наведен си, не бягай по тъча

big_6970

Голяма караница стана в студиото на сутрешния блок на bTV между Тошко Йорданов от ИТН и Златимир Йочев.

Водещият сам предизвика острия тон на разговора, като първият му въпрос беше защо Йорданов не се здрависал с предишния гост, Кристиан Вигенин от БСП. „Бяхте коалиционен партньор в едни момент“, напомни уж мимоходом Йочев. Депутатът пък веднага реагира и заяви, че така се правят манипулациите.

„Здрависах се г-н Вигенин, ако искате мога да изляза да се здрависам пак“, отвърна Тошко Йорданов, заплашвайки да напусне студиото. Започвайки по този начин, интервюто продължи с постоянни заяждания и на моменти с обиди между водещ и гост.

Тошко Йорданов заяви, че ПП са откраднали идеята на ИТН броят на мандатите на кметовете да се ограничи. Златимир Йочев пък коментира, че ИТН също са откраднали идеята от Татяна Дончева. По нататък в разговора той отново я спомена, този път за това, че е осъдила депутатът от ИТН по друг повод, предава Петел.

Йорданов започна пък просто да обижда Йочев, като заяви, че въпросите му са глупави, че не е подготвен и в крайна сметка, че цялата bTV (както и Нова телевизия, според него) е „наведена“ на управляващите. Водещият му отвърна да не използва квалификации, но Йорданов не се трогна.

Депутатът беше особено остър към ПП-ДБ заради предложението националния празник да е 24 май, а не 3 март. „Тези хора не са българи в главите си“, коментира Тошко Йорданов. Той заяви, че на всички народи на Балканите националните празници показват края на Османското владичество и затова примерът с Деня на бастилията във Франиция е тъп, тъй като там е нямало такова.

Йочев се заяде на свой ред с това, че ИТН се сближава с „Възраждане“, което пък още повече настърви Тошко Йорданов. В един момент той мина в контраатака. „Не бягайте по тъча!“, заяви депутатът на водещия: „Не бягам по тъча, като таран тичам и ще…“, ядоса се в отговор Злати Йочев, но не довърши изречението.

В края на разговора водещият реши да притесни Тошко Йорданов с въпрос защо Слави Трифонов не е депутат и не е в парламента, като подчерта, че според него смс-ите не са нормална комуникация. Представителят на ИТН директно заяви, че това си е тяхна работа. „Така е по-добре, човек с парламента се обуначва всеки ден“, заяви Тошко Йорданов. Разговорът завърши враждебно, с констатацията, че двамата някога са били колеги, но вече не си дължат никакво уважение.

Тошко Йорданов заяви на Златимир Йочев, че е „наведен“. Специално заради вас ще се изправим, отвърна Йочев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ