Бойко Борисов смрази усмивките на всички: Стане ли това, правителството пада. Правим компромис!

бойко борисов, христо иванов, кирил петков

„Истинската за мен цел да търсим конституционно мнозинство беше съдебната реформа и нашият водач в тази тема – Христо Иванов, го подкрепяме във всички тези неща. Крайното решение по тези теми, мисля, че с колегата Петков ще го подкрепим“.

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той излезе на изявление пред медиите заедно с управленските си партньори от ПП-ДБ Христо Иванов и Кирил Петков, предава 24 часа.

На лидерска среща рано сутринта тримата са се разбрали да подкрепят бюджета, внесен от финансовия министър Асен Василев. Миналата седмица Борисов обяви, че тази седмица предстои трите формации да подпишат споразумение за това как ще функционира правителството. Вече били готови и с управленска програма.

„Има текстове, които се обсъждат в момента, чакаме да се съгласуват и ще бъде подписан. Това, което е важно, е, че мнозинството се консолидира около решение по приходните мерки в бюджета“, каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов. Все още обаче не било ясно кога точно ще подпишат.

„Тежък ни е въпросът за некоалицията, но нашият писмован човек Христо Иванов пише механизма сега, който все пак в такива кризисни моменти, да можем да заставаме и некоалиционно да обясним нашите решения“, коментира Борисов.

„Така или иначе ние сме различни партии, диаметрално противоположни, по някои теми – изключително близки. Компромисът, който направихме, да има правителство, мисля, че успокоява обществото. Във всички случаи се случват по-добри неща за хората. Бюджетът е политическият закон на едно подобно управление. Разбира се, че и ние в нашата предизборна кампания сме обещавали, казвали, колегите също, но ако не се приеме бюджет, който е внесен от финансовия министър Василев, правителството пада“, добави той.

Борисов твърдо заяви, че партията му няма да подкрепи лимита в мандатността на кметовете. Това е едно от предложенията на ПП-ДБ, заложено в проекта им за изменение на конституцията. „Аз съм против, защото се избират от народа“, обясни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ