Саша Илич: Играчите трябва да разберат, че се изправяме срещу най-трудния съперник

payimage-594979

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич изрази надежда, че „червените“ ще продължат напред към третия квалификационен кръг на Лига на конференциите. Сърбинът каза, че е имало малко време за подготовка за мача със Сепси, но футболистите трябва да се преборят с румънския тим, когото определи за равностоен на ЦСКА. Илич разкри, че Майкъл Естрада в момента далеч не е готов за 90 минути.

„Армейците“ посрещат румънците на стадион „Българска армия“ утре (27 юли) от 20:00 ч.

“Предстои ни много труден мач, защото изтеглихме тежък жребий. Сепси е изключително дисциплиниран отбор, играят от много време заедно, това е голямото им предимство. Ние сме ЦСКА и искаме да играем по-добре в двата мача“, заяви Илич на пресконференцията си преди мача със Сепси.

„Назон имаше седмица допълнителна почивка, защото беше ангажиран с националния отбор. Тренира сега на пълни обороти и ще е в групата за мача. Амос Юга няма да може да се възстанови, но Махмутович вече е окей и ще бъде в групата.

Изцяло зависи от Майкъл Естрада кога ще е готов да играе 90 минути, засега не е готов. Лазар Туфегджич не беше картотекиран по решение на клуба, бъдещето му зависи от клуба“, допълни той.

„Създаваме достатъчно ситуации. Надявам се, че ще вкарваме от тези ситуации и да създаваме повече“.

„Става въпрос за сблъсък между два много равностойни отбора. Дано ние накажем техните грешки, защото ще спечели този, който допусне по-малко грешки“.

„Играчите трябва да разберат, че се изправяме срещу най-трудния противник от жребия. Имахме малко време за подготовка, само че футболистите трябва да се преборят със Сепси и да продължим“.

„Знаете, че вече няма предимство като гол при гостуванията. Ако искаме да продължим, трябва да се справим и в двата мача. Футболистите ще получат специални указания, ще им кажем за какво да внимават. Надявам се феновете да изпълнят стадиона, а футболистите да дадат максимума – всичко зависи от тях“.

„За мен схемата не е от такова значение. По-скоро е за журналистите. Имаме играчи за всяка схема, която ползваме. Схемите са според противниците. Използваме ги по преценка за противника“, сподели още Илич на пресконференцията си преди мача със Сепси.

Тобиас Хайнц също изрази своето мнение за предстоящия двубой:

„Нямам кой знае какъв опит в тези мачове, знам че клубът има. Надявам се да сме по-добри и да продължим. И в Норвегия може да е горещо, е не толкова. Това е нещо, с което трябва да свикнем. В първия мач с Хебър може би ни беше по-трудно“, каза Хайнц.

Норвежецът демонстрира оптимизъм за предстоящата среща: „Ние сме уверени, както винаги. Влизаме във всеки мач с мисълта за победа. Не мисля, че ще има проблеми с мотивацията. Смятам, че съм играл достатъчно важни мачове в предишните отбори, в които съм играл. Не мисля, че за мен или момчетата това може да е някакъв проблем“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ