ПОТРЕС! Медик мина на червено, блъсна две деца и ги помоли да не звънят на 112. Бързала за работа…

жена

Инцидент в Русе, разказан от мъж, станал свидетел на случилото се на светофар в града, възбуди много коментари в социалните мрежи, предава GlasNews. Според Петер Янков жена е минала на червен светофар на кръстовището на Олимпа и е блъснала 2 деца, пресичащи на зелен светофар на пешеходна пътека. Нещата обаче не спират дотук.

Ето какво сподели във Facebook русенецът:

„30 коли от съседните платна НЕ реагираха по никакъв начин. Жената – медицински служител, със служебна карта и облекло на частно русенко лечебно заведение, слиза и се моли на децата да не звънят на родители и 112, защото бързала за работа. Дори не се заинтересува как са двете деца. След като видя, че звъня на 112, дори побърза да избяга.

Към хората очевидци на светофара: ако утре това се случи на вашите деца и всички очевидци постъпят както вие днес, а виновникът изчезне в трафика. Как бихте постъпили тогава?

Към медицинските служители: Така ли изглежда Хипократовата клетва в 21 век?

В КАКВО ОБЩЕСТВО ЖИВЕЕМ? ПОВРЪЩА МИ СЕ!“

Очаквано, поведението на жената предизвика гнева на русенци:

„Поне да им беше оказала първа помощ… щом е медицинско лице. И тя ще лекува хората!“

„Работата й е точно в това: да помага, да спасява, да е Човек преди всичко – но БЕЗДУШИЕТО взе превес над обществото, за всеобщо съжаление.“

„Нулева толерантност, умножена с безочие, безотговорност и чувство за ненаказуемост!“

„Има камери, ще си понесе последствията. Не е първата, която ще се опита да избяга, няма и да е последната. Важното е децата да са добре. А това, че никой не реагирал… нещо напълно нормално вече, не трябва да е повод за възмущение, хората сме такива вече, всеки за себе си.“

От коментарите под поста разбираме, че на мястото е дошла полиция, както и че двете момчета, които са били с колелета, имат повърхностни наранявания – едното се оплакало от болки в коляното. Какви ще бъдат последствията за жената, вероятно предстои да разберем, както и дали наистина е избягала от мястото на инцидента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ