Депутатите са в ступор! Карадайъ към Асен Василев: Уважаеми г-н заместник министър-председател…

мустафа карадайъ

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, изглежда, мисли, че финансовият министър Асен Василев е и вицепремиер. В четвъртък г-н Василев пристигна в Народното събрание (НС) във връзка с обсъждането на държавния бюджет на второ четене.

В един момент на трибуната излезе Мустафа Карадайъ и се обърна към него с „уважаеми г-н заместник министър-председател“. Това предизвика шушукане и закачки в президиума на Народното събрание, където бяха председателят Росен Желязков и заместниците му Росица Кирова и Никола Минчев, предава Флагман. Водещият заседанието обаче реши да не коригира Карадайъ.

Асен Василев бе вицепремиер и финансов министър в правителството на Кирил Петков. В настоящия кабинет обаче той е само министър. Необичайно, в сегашната изпълнителна власт има само един вицепремиер и това е министърът на външните работи Мария Габриел.

Според първоначалния анонс на проектокабинета „Денков“ действително Асен Василев бе обявен и като заместник министър-председател (с ресор еврофондове) заедно с Габриел. Няколко часа по-късно обаче се изясни, че е станало недоразумение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ