Кметът на Стара Загора зове града да въстане: Стига вече! Излизайте и изразете позиция

живко тодоров

„Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и агресията, които ни заобикалят. Липса на възпитание, култура, морал, криворазбран национализъм! Стига толкова!“

С тези думи кметът на Стара Загора Живко Тодоров призова жителите на града да изразят позицията си срещу насилието в понеделник. Повод за острата му реакция стана случаят с обезобразеното с макетно ножче момиче. В профила си във фейсбук Тодоров написа: „Пълна подкрепа за пострадалото момиче“.

„Крайно време е като общество да се противопоставим на насилието и агресията, които ни заобикалят. Липса на възпитание, култура, морал, криворазбран национализъм! Стига толкова! Като граждани трябва да покажем, че между нас няма място за подобни прояви! Призовавам всички старозагорци в понеделник, в 18:00 ч. да изразим своята позиция“, добави Тодоров.

От Апелативната прокуратура – Пловдив съобщиха, че на 27 юни в Районната прокуратура в Стара Загора е постъпило уведомление от Областната дирекция на МВР – Стара Загора за започнато досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда на 18-годишно момиче.

„По случая веднага е започнало разследване под ръководството на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора и разследващ орган от Първо районно управление на МВР – Стара Загора. Проведени са първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, и освидетелстване на пострадалата“, обявиха от прокуратурата. Ден по-късно на извършителя на деянието – 26-годишен мъж с инициали Г. Г., е било предявено постановление от Районната прокуратура в Стара Загора за привличането му в качеството на обвиняем.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ