Адско меле между камиони на АМ „Тракия“! Пратиха специализирана техника

payimage-594973

Два камиона са се ударили в района на 133-ти км на автомагистрала „Тракия“, посока Бургас. Това съобщиха от полицията.

По предварителна информация причината е неспазена дистанция. Пострадал е водачът на втория товарен, създадена е организация да бъде изваден от кабината с помощта на специализирана техника от служители на пожарната.

Движението е затруднено, подпомага се от четири полицейски екипа. Сигналът е получен след 8.30 ч.

Пострадалият шофьор се транспортира към болница за прегледи. Той е на 20 години Другият водач, на 27 години, е изпробван за алкохол, резултатът е отрицателен. Вече започна оглед на местопроизшествието.

Останалите автомобили се пропускат само в скоростната лента.

„Движението при км 132 на АМ „Тракия“ в посока Бургас се осъществява временно само в изпреварващата лента. Поради ПТП е ограничено преминаването по активната лента в участъка.“, уточняват от АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ