Съдийката Гьонева, пуснала Георги, дава акъл: За средна телесна повреда трябва да има опасност за живота

гьонева

„Видяхме снимките. Ние по снимки не можем да преценим какви са нараняванията. Няма как да работим с предположения“. Това каза на брифинг на Окръжния съд в Стара Загора съдия безпардонната и нагла лелка Татяна Гьонева Коева, която е докладчик по делото с обезобразеното момиче с 400 шева след нападение от мъж, с който е имала връзка.

Срещу съдията с прическа на магазинерка имаше широка обществена реакция, след като стана ясно, че нейно е решението обвиненият за нападението 26-годишен Георги Николаев да бъде освободен.

„В този случай ние сме длъжни при искане на най-тежката мярка да обсъдим доказателствата, но и в това доказателствата да подплатяват наличната квалификация, в която той е длъжен да обикаля по наказателния текст. В този случай ние следва да обсъдим дали и тук са важни съдебно-медицинските експертизи трябва да установим дали заявеното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в чл. 129. Тоест се преследва по общия ред, може да бъде взета и най-тежката мярка“, защити решението на съда Коева.

За да е налице средна телесна повреда, е трябвало да има опасност за живота, а доказателствата не са го подплатили, обявиха от Окръжния съд.

„Ние разбираме човешката реакция, ние не сме роботи нашата работа е да видим какви доказателства има към момента. Ако излезе, че е неправилно задържан, после пак ние сме виновни“, коментира още съдия Гьонева.

Делото ще бъде доведено дкорай, оябви окръжният прокурор на Стара Загора
На въпроса ще подаде ли оставка след обществената реакция тя отговори: „Благодаря на всички, които ме подкрепиха в това време на изпитания. Искрено се надявам занапред да отразявате и нашите успехи“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ