Кметът на Стара Загора: Без криминално проявени служители в заведенията! Ще отнемам разрешителни

живко тодоров

Лица с криминални прояви да не работят като охранители в нощните заведения, поиска кметът на Стара Загора Живко Тодоров на среща с представители на бизнеса, на която присъства и директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов, предава Tribune.

Кметът предупреди, че ако искането му не бъде удовлетворено, община Стара Загора ще бъде принудена да отнеме разрешенията за удължено работно време от съответните заведения.

Той обясни, че тъй като тези лица не са назначени на договор, няма законово основание полицията да предприеме съответните действия и призова тази практика да бъде прекратена доброволно.

„Във времето се създават предпоставки за инциденти и не бива такива лица да имат достъп до този вид дейност“, категоричен е Тодоров.

Според градоначалникът веднъж проявили агресия, е много вероятно лицата да извършат повторно такова деяние. По думите му целта на администрацията е да има ред в тези заведения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ