НЕВИЖДАНО! Цяла България на улицата заради изрода Георги: Добре ли спите, съдия Коева?!

payimage-595385

В цялата страна се провежда Национален протест под надслов „Няма да мълчим. Стоп на геноцида над жените! Добре ли спите, съдия Коева?“ в подкрепа на обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче, предава 24 часа. След насилие от мъжа, с когото е имало връзка, то има 400 шева. За нараняванията е обвинен Георги Георгиев.

На площадите или пред съдебните палати гражданите изразяват подкрепа към семейството, несъгласие с правосъдната система в страната и чувството за безнаказаност към подобни постъпки.

Само преди няколко часа Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Георги Георгиев, който е обвиняем за нападението на 18-годишно момиче от Стара Загора заради заплаха за убийство, след като по-рано днес Районната прокуратура внесе искане за задържането му.

Близките на момичето твърдят, че лекарите направили 400 шева по тялото на пострадалата тийнейджърка, за да зашият 21-те рани, които й били нанесени с макетно ножче. Мъжът й рязал и косите й до голо с машинка за подстригване.

Георги Георгиев живее в старозагорското село Братя Кунчеви с родителите си. Младият мъж бил охранител на дискотека и тренирал бойни изкуства. Помагал и за семейния бизнес. Баща му Николай, известен в района като Пържолата.

Всички в селото, което живее казват, че той бил добро момче и са изненадани от стореното, но в същото време предпочитат да мълчат и да не говорят за него пред журналисти.

На 24 юни Георги изпратил съобщение на 18-годишното момиче с текст „Направо те убивам”, а 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На другия ден около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение.

Показанията на пострадалата са следните – след влизане на лицето в дома на момичето, тя го вижда, а той и нанася юмручни удари по главата. Тя казва, че оттам нищо не помни. Свестява се нарязана и търси помощ от съседка на долния етаж. Това са нейните показания”, заяви районният прокурор.

Георги категорично отрича да е извършил престъплението от самото начало. Той казва, че не е отправял заплахи към семейството на 18-годишното момиче.

Стара Загора

Стотиците гневни граждани на Стара Загора тръгнаха на шествие из града. Те настояват Георги Николаев да бъде съден с цялата строгост на закона. Искат и законодателни промени с цел превенция на подобни зверства.

15 минути преди началото на протеста в подкрепа на нарязаното с макетно ножче момиче буквално почерня от хора.

Стотици вече са пред Съдебната палата в Стара Загора, за да изразят подкрепа към жертвата. Те настояват за справедлив и прозрачен процес и максимално наказание за Георги Николаев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ