Лошо му се пише! Гореща новина за 19г. Светлин, който се гаври и уби 82г. жена в Русе

светлин

Окръжна прокуратура-Русе внесе в Окръжен съд-Русе обвинителен акт срещу 19-годишния Светлин Ангелов, обвинен за блудство и убийство на възрастната си съседка на 82 години, пише Русе Медиа. Трагедията се е разиграла в първия ден на новата година в село Щръклево. По време на извършване на престъплението обвиняемият е бил на 18 години.

Според обвинителния акт на 1 януари в с. Щръклево той извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на 82-годишна жена чрез употреба на сила, като деянието представлява особено тежък случай (престъпление по чл.150, ал.3 вр. ал.1 от НК) и за това, че умишлено умъртвил пострадалата Благовеста Габровска (престъпление по чл.115 от НК).

Обвиняемият и пострадалата жена се познавали от ноември 2022 г., когато семейството му заживяло в съседен имот. Светлин познавал дома ѝ, защото понякога ѝ пазарувал хранителни продукти от магазина в селото. На 1 януари вечерта обвиняемият излязъл на улицата и забелязал, че прозорецът на кухнята на пострадалата свети и решил да осъществи блудствени действия спрямо нея. Тъй като жената се съпротивлявала и опитала да вика за помощ, обвиняемият я умъртвил чрез задушаване.

След задържането му от полицията и повдигане на обвинението, му бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото в Окръжен съд-Русе.

За двете престъпления, за които е обвиняем младежът, законът предвижда наказания лишаване от свобода. За убийството най-малкият срок е 10 години затвор.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ