ЧЕСТИТО! България има нов световен шампион. Мартин Петков грабна титлата по ММА

мартин петков

Българинът Мартин Петков извоюва световна титла по ММА във втория състезателен ден на първенството за кадети и юноши в Абу Даби, ОАЕ.

След три убедителни победи над бойци от ОАЕ, Естония и Украйна, 15-годишният боец от СК “Берое” – Стара Загора стигна до финала, където пред погледа на престолонаследника на Абу Даби – шейх Халед бин Мохамед бин Зайед Ал Нахаян отново победи представител на домакините.

“Марти изигра двубоите си изключително мъдро и зряло за възрастта си и съвсем заслужено е световен шампион. Поздравявам го и му пожелавам да запази постоянството и стремежа винаги да дава най-доброто от себе си. Поздравления за неговите родители и личния му треньор Ивайло Георгиев затова, че са възпитали един скромен, но трудолюбив и устремен млад човек, който в една толкова ранна възраст вече е изграден като почти съвършен боец” – каза председателят на Българска федерация по ММА Станислав Недков, предава Tribune.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ