Адвокатът на убиеца Чавдар: Иска да остане в ареста. Страх го е от близки и приятели на жертвите

payimage-596189

Кръв по дулото на пистолета от жена, вероятно убитата Яна Велинова, и по маратонката от мъж, за която ще се установява дали е от застреляния Иво Колев, издават Чавдар Бояджиев за двойното убийство. Това стана ясно в Софийския градски съд, предава 24 часа.

Там прокурор Людмила Николова поиска Бояджиев да остане в ареста. Чавдар изненадващо освободи адвоката, нает от родителите му, и поиска да го защитава служебният му защитник. Юристът посочи, че Бояджиев не иска да бъде пуснат.

Обясни, че Бояджиев се разкаял за убийствата и желанието му е да не се променя мярката му, а да остане в ареста. „Това е от една страна покаяние, а от друга страх от евентуални приятели и близки на жертвите“, каза адвокатът. Посочи, че всички видели митингите, затова смята за по-благоразумно да не иска промяна на мярката. Бояджиев само клатеше глава в знак на съгласие.

Мъжът е обвинен, че е убил 18-годишната Яна, а няколко часа след това се видял с Иво Колев, от когото поискал 15 000 лева, за да избяга в Русия. Мъжът отказал, а Бояджиев след опити да го убеди и изстреляни куршуми в тялото на Колев, го убил с изстрел в главата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ