Корнелия Нинова самодоволно се хвали: БСП за трети път спасява България

корнелия нинова борислав гуцанов

БСП за трети път спасява България. Този път ни отне седем часа. Бяхте преки свидетели на дебатите по промяна в Закона за домашното насилие. Искаме да изразим своето задоволство от резултата. За трети път БСП опази Конституцията и спаси България от Истанбулската конвенция. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в парламента след като депутатите дефинираха понятието интимна връзка.

Нинова припомни, че БСП са се противопоставили на конвенцията, когато тя е била внесена за гласуване в парламента, както и когато е бил направен опит тя да бъде прокарана през 2022 г.

Тя заяви, че днес е бил направен пореден опит за това с определението за интимна връзка. Припомняме, че първоначалното предложение беше интимната връзка да е между две лица, без да се уточнява техния пол, а след предложението на БСП се внесе пояснение, че става въпрос за две физически лица от мъжки и женски пол.

„Доволни сме от този резултат. Благодарим на депутатите от другите парламентарни групи, които подкрепиха това предложени. То е доброто, недопускащото Истанбулската конвенция да влезе през задните врати“, каза Нинова, цитирана от актуално.ком.

От БСП не смятат обаче, че приетите днес промени, няма да доведат до резултат, както и че ще затруднят битката с домашното насилие.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ