500 000 лева платени за ток и газ в резиденцията на Румен Радев в Бояна за 6 месеца

Румен Радев, Дарина Радева

Невиждан лукс за сметка на данъкоплатеца. НСО се грижи за Радев, както УБО за Бай Тошо и Пенчо Кубадински!

Над 450 хиляди лева за битови сметки са платени за половин година за издръжката на резиденция „Бояна“, където живее президентът Румен Радев заедно със съпругата си Десислава.

За тези колосални разходи информира журналистът Соня Колтуклиева!!!

Сумата е похарчена за периода от 01.01.2023 до 30.06.2023 г.

За ток са платени 278 936,77 лв.

За вода – 26 419,72 лв.,

за газ – 151 023,55 лв.

Общо: 456 380,04 лева.

BNEWS пита:

Как ли българските семейства свързват двата края при тези колосални сметки за тока и газта?
Какво направиха за две години служебни правителства министрите на Радев за тези полудели цени? Той еднолично управляваше държавата.

Какво ли се случва в Резиденция Бояна, та се харчи толкова много ток, газ и вода? 1 милион на година отиват да се топли водата във външния басейн ли, в който дъщерята на президента прави своите прочути купони?

Невиждан лукс наистина, но на космически за народа ни цени, който ние всички плащаме.

Настоящият държавен глава и
съпругата му имат удоволствието да се ширят на повече от 400 квадрата площ, а дворът на временния им дом е с размерите на две футболни игрища. Разполагат с джакузита и целогодишен басейн.

Вилата им е под постоянна охрана, а периметърът е ограничен за обикновени граждани. Преминава се само след строг пропускателен режим. „Ретро“ обаче успя да надникне в покоите на президентската двойка. До тях са имали достъп изключително малко хора, сред които децата на Радев от първия му брак с банкерката Гинка Кесякова, синът на Десислава от връзката ѝ с депутата от БСП Георги Свиленски, техни семейни приятели, както и някои чуждестранни официални гости, за които двамата понякога дават приеми там. Макар да имат правото да обитават вила „Калина“ само до изтичането на мандата на президента, Румен и Десислава Радеви са се опитали да си създадат семеен уют. Те са отрупали шкафовете със свои сувенири и ценности, а витрините в личния кабинет на държавния глава там са заети предимно от макети на самолети и сантиментални спомени от времената, в които е бил летец.

Мебелите в резиденция Бояна са изработени от скъпо дърво и черна кожа. По стените им висят някои от най-впечатляващите картини на изтъкнати наши художници. Завесите са тежки и се спускат до земята, а за моментите на уединение на тяхно разположение са камина и впечатляващ с размерите си роял. На екстрите се радват и домашните любимци на Румен и Деси – прочутият котарак Чарли, както и куче от породата Лабрадор. Първата дама твърди, че не разчита на помощта на прислуга, но чиновници от „Дондуков“ 2 се чудят как тогава успява да чисти и поддържа ред в над 400 квадрата. Готвач президентското семейство също нямали, макар такъв да им се полагал. Десислава сама настояла да прави сутрешното кафе на съпруга си еднолично, а когато не вечеряли в някои от близките баровски ресторанти в „Бояна“, се вихрела и в кухнята. За да сервира на мъжа си винаги свежа салата, дори си позволила да засади няколко корена домати в двора.

Преди да се нанесат във вила „Калина“, Радев и Десислава обитаваха квартира в столичния квартал „Гео Милев“, чийто наем е плащал с държавни пари, докато е оглавявал ВВС. Иначе президентът е собственик и на друго жилище от 143 квадрата в същия квартал, намиращо се в луксозна кооперация. Там сега живее бившата му съпруга заедно с двете им деца Георги и Дарина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ