Костадинов обяви голяма изненада! Издига виден журналист за кмет на Велико Търново: Целта е победа

костадин костадинов 2

ПП „Възраждане“ ще има кандидати за кметове във всички 265 български общини. Това заяви във Велико Търново лидерът на политическата формация Костадин Костадинов, предава „Фокус“. Той допълни, че ще бъдат изготвени и листи с кандидати за общински съветници. Така партията „влиза в битката за местния вот“ като напълно конкурентна на останалите политически субекти, обясни на пресконференция Костадинов. Заедно с него бяха и народният представител Станислав Стоянов и Ангел Янчев, който е председател на местната структура на партията.

Номинацията на „Възраждане“ за градоначалник на старата столица журналистът Стилян Найденов. Той е и първата официално обявена номинация в общината.

„Стилян Найденов е едно от разпознаваемите лица в града. Той има три награди за журналист на годината от Българската асоциация на регионалните медии, две национални награди за разследваща журналистика, едната от които е „Св. Кирил Философ“, връчена лична от президента на Република България. Стилян Найденов е и главен редактор на в. „Борба“ – една от най-дълго съществуващите регионални медии в страната“, разказа лидерът на „Възраждане“.

Самият Найденов уточни, че никога не е бил член на партия или кандидат на политическа формация, но сега е приел, тъй като страната иска да помогне на страната ни, която се намира в „безвремие и тотална изолация, недоимък и липса на национално самочувствие“.

„Нашата амбиция е да представим непредставените до сега хора в Общинския съвет“, заяви кандидатът за кмет на Велико Търново.

Той набеляза основните приоритети в предизборната си програма. На първо място залага на местните референдуми, чрез които влеикотърновци да изразяват волята си по ключови теми.

Такъв ще бъде направен и за това дали да бъде взет по-голям облигационен заем за ремонт на цялата улична мрежа в старата столица. Друга точка от управленската програма е създаването на нов транспорт чрез т.нар. въздушни автобуси, каквито има в Меделин и Сицилия, както и фуникуляри, които да обезпечат транспорта по вертикала от центъра към кварталите. За подобна инвестиция са необходими около 2,5 млн. евро и би могло да се реализира чрез публично-частно партньорство, посочи Найденов. Предвижда се още създаването на четири нови парка и зони за отдих и почивка край Янтра в рамките на града, нова транспортна схема и пълна ревизия на проекта за нов градски център. Планира се също оглед и подмяна, където е необходимо, на всички пътни знаци, както и създаване на общински инспекторат, който да следи за спазването на местните наредби, каквито има в редица градове на страната.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов бе категоричен, че целта на партията е победа на местните избори. За да я реализира, формацията не изключва да получи подрепа и от други политически субекти.

„Всичко, което ще бъде търсено като подкрепа, ще бъде плод на местната организация. Смятам, че Стилян е човек, който може да обедини много хора, които имат различни идеологически и политически виждания. Защото изборите за кмет и за общински съветници са най-малко идеологизирани избори и колкото по-малко е населеното място, толкова по-малко идеология има. Това по селата е практика – там никой не гласува за партия, там се гласува за личност. В малко по-малка степен е така за градовете, но колкото по-малък е градът, толкова по-малко се гласува за партия. Нашата формация може да води разговори с другите структури на местно ниво, но по-скоро разговорът ще бъде с търновци, с жителите на града“, обясни още Костадинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ