Денков обеща: Правителството пое задачата! Ще има по-строги мерки, а резултати – до седмица

payimage-591109

През последните години терминът войната по пътищата придоби широка употреба, защото за съжаление е на челните места по тежки произшествия и брой убити на пътя. Правителството пое задачата да предложи нови и по-строги мерки, които да намалят жертвите и тежките произшествия. Това обяви премиерът Николай Денков преди заседанието на Министерския съвет.

В този контекст решението на Народното събранието да отнема превозните средства, с които са извършени нарушения или след употреба на алкохол и наркотични вещества е стъпка в правилната посока, обяви министър-председателят.

„Особено важно е да се съкрати срока на получаване на резултати след вземане на кръвни проби. Затова подготвяме закупуването на нова апаратура, подготвяне на кадри и организирането на нови лаборатории в страната. Целта е резултатите от кръвните проби да излизат до една седмица. Това ще отнеме време, защото предстои закупуване на нова апаратура“, заяви още премиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ