Сълзите не спират! Доц. Мангъров загуби майка си. Тя бе светило в медицината

Image_15201133_40_0

Кремираха майката на доц. Атанас Мангъров. Достолепната Елена е починала по-рано този месец на 101-годишна възраст, потвърди пред „България Днес“ лекарят.

„За съжаление, хората не са безсмъртни. Тежко ми е от загубата на майка ми, но това са нещата от живота. Доживя до 101 години и почина в дома си. През последните дни от живота си й беше трудно да става и ходи, докато накрая угасна“, с прискърбие сподели пред вестника Мангъров.

Известният имунолог разказа, че няма да организира погребение, тъй като майка му изрично заявила, че не иска да бъде изпратена в последния си път по такъв начин.

„Мама бе категорична в решението си, че иска да бъде кремирана и аз уважих думата й. Минахме църковния ритуал и чакаме да получим урната“, каза доцентът.

Д-р Мангърова, известна и с моминската си фамилия – Костова, също беше известна лекарка и дълги години е била шефка на детското отделение в болницата в Стара Загора. Медицина завършила в Загреб, Хърватия. Столетницата е родом от Ивайловград, но прекарва по-голямата част от живота си и професионалната си кариера в Стара Загора. Лекарката произлиза от известна фамилия, а нейният баща е бил свещеник, който свалял расото заради бялата престилка, защото бил едновременно с това и педиатър. Приживе Елена си спомняше младините си и как понеже били 5 деца, се налагало да си помагат. Първо тя работела, за да помага на единия си брат да завърши медицина, после той изкарвал пари и давал на нея.

За дългогодишната си лекарска практика Елена успяла да натрупа солидно богатство. Столетничката била заможна, но не живеела в лукс. Края на дните си прекарала в апартамента на сина си на столичната улица „Оборище“, който се намира в съседна кооперация на тази на примата Лили Иванова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ