Мъж изби микрофона на репортер насред ,,катуна“ пред МОЧА! Манолова крещи: Слуга на СОС!

моча

Неизвестен, поне до момента, мъж нападна репортер на телевизия СКАТ и счупи микрофона му пред Паметника на съветската армия в София, където от няколко дни е разпълнат палатков лагер на активисти, подкрепяни от партиите на Мая Манолова и Костадин Костадинов. Пело Кръстев и операторът Владимир Генадиев опитват да зададат на Манолова и групата около нея въпроси във връзка с приетото решение на Софийския общински съвет монументът да бъде премахнат, предава Флагман.

Стига се до вербална конфронтация, след като напористият репортер всячески се опитва да направи някаква провокация, разменят се обидни думи. Човек от тълпата го нарича „служител на кафявата чума”, а Манолова – „Слуга на Софийския общински съвет”.

Извикана е полиция, която опитва да укроти страстите. Пред тях нисък пълничък мъж от протестиращите бута няколко пъти микрофона на репортера от СКАТ, след което рязко го събаря. Журналистът се усмихва ехидно. Реакция от страна на органите на реда няма. Чак когато младото момче видно изпада в истерия след случилото се, униформените се намесват, за да изведат него на разстояние от протестиращите.

Ръководството на ТВ СКАТ изпрати записа до почти всички медии в България и изрази недоумение от „посегателството срещу свободата на словото и дръзкото нарушаване на българското законодателство както от редови граждани, така и от органите на реда”.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ