КОШМАР! Част от „Дунав мост” се откъсна. Има обърнат тир, границата е затворена

1692765777341-14627-S4

Опасен инцидент с тежкотоварен автомобил на Дунав мост тази нощ затвори движението и в двете посоки. Катастрофата е станала около 3 часа сутринта. Тирът с турска регистрация е пътувал от Румъния към България и се е ударил в ремонтираната дилатационна фуга в българския участък на моста. Според неофициална информация водачът е карал с по-висока от разрешената скорост и при инцидента е изгубил управление и се е ударил в парапетите на моста, като ги е скъсал, пише RuseMedia.

На място са били изпратени веднага няколко специализирани автомобила от Гюргево заради разлива на гориво – при инцидента желязо от фугата е скъсало резервоара на камиона. Малко преди 6 часа е пристигнала и техника от България, за да разчисти пътното платно. За щастие при инцидента водачът не е пострадал.

Георги Димов е бил по същото време на моста. „Беше към 3 часа сутринта, тъкмо си платих такса за моста и бях първата кола, след мен имаше русенска регистрация втора кола и внезапно 300 метра навътре в моста виждам на диагонал застанал камионът. И осъзнах, че няма как да продължим напред, трябваше да се върна назад да ги информирам, защото си личеше, че беше току-що станала катастрофата. След това вече впоследствие със служители тук разбрахме, че турска регистрация, шофьорът е ок, имаше разлив, аз видях теча на горивото , това също ме притесни, върнахме се, информирахме ги, те съответно вече са информирали останалите служби“, разказа той.

Всеки момент предстои превозното средство да бъде изтеглено, като до час би трябвало мостът да се отвори за преминаване. На място в момента се намира специализирана техника, която ще подпомогне изтеглянето на камиона. На първо време ще се пропускат само леки автомобили, а след това и тежкотоварни. Движението ще се извършва само в едната лента – посока Румъния, тъй като в другата ще извършват възстановителни дейности. Предстои ремонт на повредената фуга, както и на мантинелата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ