Говорителят на Радев каза свързан ли е президента с Путин и заяви: Преговори или смърт!

румен радев

Не мисля, че има президент, който иска служебно правителство. Думите на Румен Радев звучат като на човек, който просто иска най-накрая да приключи прехода. Това заяви бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев в ефира на Нова телевизия.

„Управляващите бяха вече седем месеца на власт, сега още три – хайде вече тази промяна да започне, да се направи нещо”, каза той.

По думите му президентът Радев очевидно не вярва на това правителство. Той е показал в служебните правителства, че може да се управлява по друг начин.

„Божанков е един от най-опитните им депутати. Аз продължавам да твърдя, че от 240 депутати в Народното събрание 190 не знаят как се пишат закони. Още по-малко знаят как ще работи законът, как се налага и как се прекарва през самото НС”, посочи Кутев.

„Президентът влиза в правомощията си тогава, когато се провалят всички други. Обвинението, че искал да управлява през служебни кабинети и служби – не смятам, че той е овладял службите. Мисля, че проблемът на България не е това, а здравеопазването, отбраната, социалната сфера”, категоричен е той.

„Президентът казва ключови неща, които смята за важни, а „Продължаваме промяната” реагират. Ако те имаха реални промени в здравеопазването, щяха ли да реагират на думите на Радев?”, попита той.

Кутев смята, че а да управляваш нещо, трябва да знаеш как: „Бих го карал малко по-кротко, ако бях на мястото на управляващите, бих слушал и внимавал.”

На въпрос използва ли Румен Радев смъртта на Алексей Петров, бившият говорител заяви: „Сигурен съм, че информацията на президента не идва от клубовете по карате на Алексей Петров. Очевидно Петров го нямаше дълго време, започна да се появява в последно време. Очевидно имаше роля в политическата сфера.”

„Радев няма отношение с Путин, не е и имал. Той винаги е заклеймявал категорично агресията на Русия в Украйна. Ние не даваме оръжие на Русия, а на Украйна. Той е против оръжията, аз също съм против. Този конфликт няма да се реши по друг начин, освен с преговори. Другото води само до смърт”, смята още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ