Внимание! Обявиха частично бедствено положение в Асеновград. Стихията се разпространява

payimage-97197

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев обявява частично бедствено положение на територията на общината. Причината са възникнали два пожара. Единият е в трудно достъпна местност – на връх „Баба“, намиращ се над с. Бачково.

Екипи на пожарната и доброволци вече се борят със стихията там. На помощ е изпратен и хеликоптер от Авиобаза Крумово, чрез който да бъде огледано мястото и да се направи план какви незабавни гасителни мерки да бъдат предприети. Другият пожар е възникнал между селата Мостово и Врата. Към този момент там огънят е локализиран и няма опасност за местното население и гостите на района. Въпреки това, към местността са насочени екипи на пожарната, с цел недопускане разрастване на огъня.

Доброволно формирование (ДФ) „Асеневци“ към община Асеновград също е мобилизирано и доброволците са в готовност да оказват всякакъв вид помощ на органите на реда. Кметът на общината е в непрекъснат контакт със заместващия административния директор – гл. инсп. Васил Димов, с РСПБЗН в града, с Държавно горско стопанство (ДГС) – Асеновград и с кметовете на населените места. Д-р Грудев следи ситуацията лично.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ