Натовариха на инвалидна количка Милица Мирчева след финала на Световното. А на главата й…

милица мирчева световно

Българската бегачка Милица Мирчева беше натоварена на инвалидна количка след финала на маратона на световното първенство по лека атлетика в Будапеща. На главата ѝ беше поставен лед, пише Блиц Спорт.

Причината за това е, че рекордьорката на България в маратонската дистанция е вдигнала температура над 40 градуса заради жегата в унгарската столица. За критичната ситуация разказа самата Мирчева пред медиите, която призна, че с нея всичко е наред след охлаждането и свалянето на температурата.

Мирчева завърши на 36-о място в крайното класиране в Будапеща. Тя финишира за 2:36,45 часа, което е най-добрият ѝ резултат за сезона.

Амане Шанкуле от Етиопия спечели световната титла с 2:24,23 часа, което е най-доброто ѝ време в досегашната кариера. На 11 секунди зад нея финишира нейната сънародничка Готитом Гебресласе, която защитаваше титлата си от Юджийн. Трета остана мароканката Фатима Жардади.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ